Behringer - czy mixery i inne szumią?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
szkudlik

Re: Behringer - czy mixery i inne szumią?

Post autor: szkudlik » piątek 10 lis 2006, 09:07

No ja nic takiego nie powiedziałem
Powiedziałem że to sprzet dla początkujących i dośc awaryjny

Chyba juz rozumiem po co taka kampania nienawisci to Behringera w stylu naszych (bleee) politykow.

Chodzi o wyrobienie ogolowi opinii typu:
kto ma Behringera to jest poczatkujacy i szczeniak, nie warto sobie nim glowy zawracac. Ja mam soundcrafta wiec jestem LEPSZY.

Krotko mowiac o zdobycie przewagi rynkowej za pomoca dyskredytacji tych co nie byli na tyle glupi zeby przeplacac 10x za stolik tylko kupili B. Jak nie wiadomo o co chodzi to znaczy ze chodzi o $$

Jestem calkowicie pewien ze gdyby B. kosztowal tyle samo co Sondcraft to opinie o nim by byly inne, a jego marka bylaby uznana "na salonach". Ale oni maja inna strategie marketingu - i chwala im za to.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 10 lis 2006, 09:18

Zgadzam się bo gdzie jest granica amator zawodowiec ?
Osobiście znam człowieka który korzysta z mixera własnie Behringera a jest zawodowcem i ma na to papiery , czy teraz będzie gorszy ?
Taka polemika jest bezsensu i do niczego nie prowadzi.

Awatar użytkownika
aplauz1974
Kontakt:

Post autor: aplauz1974 » piątek 10 lis 2006, 10:34

Chyba juz rozumiem po co taka kampania nienawisci to Behringera w stylu naszych (bleee) politykow.

Chodzi o wyrobienie ogolowi opinii typu:
kto ma Behringera to jest poczatkujacy i szczeniak, nie warto sobie nim glowy zawracac. Ja mam soundcrafta wiec jestem LEPSZY.

KTO TAK POWIEDZIAŁ - ALE GŁUPOTY PISZESZ !!!

NIKT NIC TAKIEGO NIE NAPISAŁ - PIERDOŁY.
SAM UŻYWAM NIEKTÓRYCH PERYFERII BEHRINGERA bo dobrze grają WIEC DO SAMEJ FIRMY NIC NIE MAM , CZYTAJ UWAŻNIE A NIE PISZ GŁUPOT.

Krotko mowiac o zdobycie przewagi rynkowej za pomoca dyskredytacji tych co nie byli na tyle glupi zeby przeplacac 10x za stolik tylko kupili B. Jak nie wiadomo o co chodzi to znaczy ze chodzi o $$

i DLATEGO TYLKO GŁUPOLE KUPUJĄ LEPSZY SPRZET OD BEHRINGERA ? -ALE TEZA - WOW !!!! ZAIMPONOWAŁEŚ mi INTELEKTEM

Jestem calkowicie pewien ze gdyby B. kosztowal tyle samo co Sondcraft to opinie o nim by byly inne, a jego marka bylaby uznana "na salonach". Ale oni maja inna strategie marketingu - i chwala im za to.

PIERDOŁY -A POZA TYM CIO SIE UCZEPILIŚCIE JAKIEGOŚ SOUNDCRAFTA KTÓRGO UŻYWAM TYLKO W KAPELI. NA SCENIE MAM A&h I MACKIEGO A NA KLAWISZACH MAŁEGO BEHRINGERA ( TAK JAK PISAŁEM) I CHOĆBYM NIE WIEM JAK NIM KRĘCIŁ NIE GRA REWELACYJNIE I TYLKO O TO CHODZIŁO A NIE GADANIE O JAKIEJŚ NAGONCE.

Twoim zdaniem w klasie mixerów behringer jest na I miejscu jeśli chodzi o jakośc dżwięku i trwałości komponentów, charakterystki etc etc.???
Zespół. Muzyka.Pasja

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » piątek 10 lis 2006, 10:41

jak zabraknie argumentów to najlepiej sobie powrzeszczeć

Awatar użytkownika
aplauz1974
Kontakt:

Post autor: aplauz1974 » piątek 10 lis 2006, 11:20

...jak zabraknie argumentów to najlepiej sobie powrzeszczeć...

Dokładnie. Niektóym to dorze wychodzi.........
Zespół. Muzyka.Pasja

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » piątek 10 lis 2006, 11:27

......jak zabraknie argumentów to najlepiej sobie powrzeszczeć...

Dokładnie. Niektóym to dorze wychodzi.........
...
A jak myslisz? do kogo pije MB?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
aplauz1974
Kontakt:

Post autor: aplauz1974 » piątek 10 lis 2006, 11:38

poczytajcie sobie http://www.eis.com.pl/

najbardziej podoba mi sie stwierdzenie

a ja miałem mx 9000 i powiem tyle!

nie znam bardziej awaryjnego stołu! w ciągu 3 miesiecy 3xserwis mi przywoził nowy bo buczał jak krowa! w koncu musieli mi oddac kase!

I kto w tym temacie rozmawia. sami sobie zaprzeczacie

Zespół. Muzyka.Pasja

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » piątek 10 lis 2006, 12:05

W dalszym ciągu nie wyjaśniłeś, co awaryjność ma wspólnego z szumami miksera i dlaczego na początku wątku zamiast napisać wprost, że chodzi o zawodność piszesz, że wszyscy narzekają na szumy, co jest kłamstwem. Kłamstwem jest dlatego, że nie wszyscy potwierdzają, że B szumi, o czym doskonale zresztą wiesz.

Czy to naprawdę taki wielki wysiłek intelektualny, żeby wreszcie zrozumieć o co chodzi Twoim oponentom? Każdy ma prawo wypowiadać swoje opinie, a nawet przytaczać opinie innych. Ale Ty nie wypowiadasz opinii zachęcając do dyskusji. Ty po prostu najbezczelniej w świecie stawiasz "pytanie" zawierające manipulacyjną (i kłamliwą) tezę, na które odpowiedzi Cię w ogóle nie interesują. Skoro nie umiesz lub nie chcesz prowadzić dyskusji według cywilizowanych standardów, to po co ta pyskówka? Lubisz się nakręcać czy prochy Ci się skończyły?

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 10 lis 2006, 12:29

aplauz o co ci chodzi czlowieku?
cytujesz jaki glupie wypowiedzi typu "nasuchalem sie sporo o tej firmie i bym tego nie wzial" i probujesz udowodnc jakies glupoty

pozniej piszesz ze masz sam sprzet behringera- powiem tak - nie pieprz tylko sa sprawdz czy szumi bo jak narazieto grzebiesz palcem w d...

niewiadomo po co

serwis beh jest spoko zawsze dostawalem szybko odpowiedz i konkretna

co ty probujesz udowodnic?taki ub802 to wedlug ciebie zlom ok - tylko dlaczego sprzedaly sie tego olbrzymie ilosci i malo(bardzo malo) kto narzeka?

odpowiedz dostales na samym poczatku i probujesz co udowadniac uparcie jak osiol - mialem fotki z jakiegos zawodwego studia gdzie behringer siedzial w racku obok masiv pasive i innych wygrzanych klockow

Awatar użytkownika
aplauz1974
Kontakt:

Post autor: aplauz1974 » piątek 10 lis 2006, 12:53

...aplauz o co ci chodzi czlowieku?
cytujesz jaki glupie wypowiedzi typu "nasuchalem sie sporo o tej firmie i bym tego nie wzial" i probujesz udowodnc jakies glupoty

pozniej piszesz ze masz sam sprzet behringera- powiem tak - nie pieprz tylko sa sprawdz czy szumi bo jak narazieto grzebiesz palcem w d...

niewiadomo po co

serwis beh jest spoko zawsze dostawalem szybko odpowiedz i konkretna

co ty probujesz udowodnic?taki ub802 to wedlug ciebie zlom ok - tylko dlaczego sprzedaly sie tego olbrzymie ilosci i malo(bardzo malo) kto narzeka?

odpowiedz dostales na samym poczatku i probujesz co udowadniac uparcie jak osiol - mialem fotki z jakiegos zawodwego studia gdzie behringer siedzial w racku obok masiv pasive i innych wygrzanych klockow...

od powiedział co wiedział. Nawet dokłądnie nie przeczytasz tego co pisze i gadasz ....

Cytuję osoby które miały do czynienia a nie słyszały: żebyś nie mówił proszę cie bardzo:

kupiłeś ten mixer w polsce?? masz na niego polską gwarancję?? jak tak to firma w której kupiłes powinna ci to serwisować...pozatym..Behringer nie odpowiada na żadne listy z zapytaniem o części, wiem bo sam próbowałem...

Przy założeniu, że B ma mało wspólnego z dobrym dźwiękiem, to po tym zalaniu nie wróżę jemu i Tobie najlepiej. Zdaje się, że dystrybucją B zajmowała się Mega Music z Sopotu. Kiedyś mieli w ofercie EV, a zostali z takim badziewiem jak B
Miałem ten mikser na początku mojej zabawy z dźwiękiem
400zł za niego dałem, ale to żadna rewelacja. Licznik BMP jest ogólnie do kitu, zapomnij o tym żeby "liczył" prawidłowo. [/i]

Behringer ogólnie bardzo często umieszcza w swoich mikserach bardzo tandetne suwaki, i one wyjątkowo szybko się zużywają...

behinger jest idealny jeżeli planujesz zagrac 2 - 3 imprezy i kupić następny mixer, ten sprzedajac troche taniej niz go kupiłeś. Kompletnie nie polecam do dłuższego użytkowania - potencjomaetry nie nadają sie do użycia po kwartale.[i]

[i]Daj spokój z Behringerem - lepiej za te 500 zł kup używaną Yamahę MG 12/4.]
argumenty dla yamahy:
-SERWIS... behringer to najwieksz paranoja... 3x przesyłali mi spieprzony mikser mx 9000
yamaha jest raczej powazna..
-jakosc komponentów yamaha uwazam jest nieco wyzej w tej klasie... mam obydwa takie miksery w domu i słysze... [i]

[i]boXer @ 14.Jul.06, 23:32) ...a co sadzisz o Behringer DJX 700?

to co kazdy... OMIJAC Z DALEKA!!!!

a czy Mackie nie jest zbyt niskobudzetowy do tego typu zastosowania?Jako zewnetrzne peryferia chcialbym wykorzystac urzadzenia takie jak Universal Audio 1176, DBX 160x, Drawmer ... itd. - w zadnym wypadku produktow klasy Behringer

i JUŻ NIC NIE MUSZE UDOWADNIAĆ. zOBACZYĆ TYLKO CHIAŁEM ILU JEST UŻYTKOWNIKÓ BEHRINGERA W POLSCE

strasznie łatwo wejśc na ambicję co niektórym by nerwy puściły

a wykik testu behringera
Stosunek Sygnał/Szum: 110dB REWELACJA PANOWIE , REWELACJA

W KAŻDYCH DANYCH O TYM PRZECZYTACIE

A PROPOS - SERWIS BEHRINGERA W POLSCE? :) :) ;)

Zespół. Muzyka.Pasja

Zablokowany