......wiesz co wbh - musisz sam pokombinowac z ustawieniem bo ostatnio jak czegos w lapie nie mam to mi nie idzie podpowiadanie:)))))
laczysz mpc z mikserem czy z kompem??
jak z mikserem to lacz to jackami najlepiej symetrycznymi(choc nie wiem czy 1k ma wyjscia symetryczne) i ustaw odpwiednio gain
ja w 4k mialem output ustawiony na max zawsze z tego wzgledu ze jeszcze w samym mpc byla regulacja glosnosci....tam mialem -6......
nie wiem czy u ciebie jest
co do samplerow to s6000 - kozacki odlaczany panel i az 16 wyjsc indywidualnych...
No mam tak: mpc500 out wyprowadzone duzymi jackami mono do wejsc chinch w mikserze SC Compact 4 (monitory podpinalem kablami symetrycznymi i pewnie dlatego bylo ok, ale kupujac czesci na kable do podlaczenia bitmaszynki z mikserem, gosc mi sie dziwil, ze chcialem laczyc koncowke TRS z RCA, dlatego wzialem TS), a mikser znowu przez RCA do TS jacka w karte EMU0404 (mysle wlasnie zeby moze ja wymienic na ta siostre z symetrycznymi wejsciami - oplaca sie w ogole?

). W ogole to jakos dziwnie sie zrobilo jak wcisne guzik REC na kanale miksera w ktory jest wpieta MPC, zeby sygnal sie zgrywal, to slychac jakby lecial "podowjony" (niby brzmi tlusciej, ale nie wiem czy to pozadany efekt)

...
siemasz.calkiem niedawno kupilem sobie mpc500 proboje to rozgrysc ale jak do tej pory nie daje sobie z tym rady.szukam osoby ktora byla by w stanie wytlumaczyc mi chociaz troszke dzialanie tej maszynki.jezeli byl bys zainteresowany to prosze o kontakt
dgolonka@poczta.onet.pl lub gg 9526942 z gory dzieki.darek
[addsig]