Nowy Ableton Live 7
Nowy Ableton Live 7
Wchodzi nowa wersja Live 7. Oprócz nowych instrumentów i efektów moim zdaniem największe udoskonalenie to praca w 64-bitowym środowisku. Pewnie zaraz mnie sprostujecie ale jest to chyba drugi program po Sonarze który pracuje na 64-bit (?)
Re: Nowy Ableton Live 7
http://www.superstereo.pl
Czyli kolejne wydatki :)...
Na szczęście wyjdzie dopiero w styczniu więc jest jeszcze czas na uzbieranie kaski
Na szczęście wyjdzie dopiero w styczniu więc jest jeszcze czas na uzbieranie kaski

Jak dla mnie.... im więcej tym gorzej
- Miłaszewski
strasznie interesuje mnie zdolnosc rozciagania dzwieku przez Ableton Live
czy mozna tam robic tam np. kwantyzacje wielosladowych bebnow nagranych w audio? Taki ulepszony Beat Detective z PT? (... wiem, ze PT 7.4 bedzie mial cos takiego, ale jeszcze sie nie ukazal...)
[addsig]
czy mozna tam robic tam np. kwantyzacje wielosladowych bebnow nagranych w audio? Taki ulepszony Beat Detective z PT? (... wiem, ze PT 7.4 bedzie mial cos takiego, ale jeszcze sie nie ukazal...)
[addsig]
Nawiazujac do tematyki rozciagania dzwieku w czasie bez zmiany tonacji to mam nadzieje ze jakosc toru audio w przypadku siodemki bedzie lepsza niz w szostce. Poprzedniej czesci na ktorej prauje przy wiekszych zmianach predkosci ciecia sa zbyt slyszalne.
Dodam że od kilku dni jest już w sprzedaży o czym była zresztą mowa na forum. Miał być styczeń ale chyba przedświąteczny marketing zwyciężył. Oby nie kosztem jakości.
Tak zwyciezyl. Ja juz jestem po pierwszych testach i powiem: WoW!!! Pomijam juz fakt ze z plikami mp3 i wave mozna robic to samo co z rexem no i w porownaniu z innymi programami duzo, duzo wiecej.
A co ja bede sie tu ropisywal. Dla tych ktorzy sie zastanawiaja nad zakupem jest jak zwykle dostepne demo na www.ableton.com
A co ja bede sie tu ropisywal. Dla tych ktorzy sie zastanawiaja nad zakupem jest jak zwykle dostepne demo na www.ableton.com
...strasznie interesuje mnie zdolnosc rozciagania dzwieku przez Ableton Live
...
To możliwe było już w 6-tce. Można hurtem wstawiać / usuwać warp markery a potem modyfikować ich położenie. Bardzo wygodne narzędzie.
Jakość działania algorytmu jest bardzo dobra, tym bardziej, że w zależności od charakteru instrumentu, można wybrać różne tryby warpowania.
[addsig]
...
To możliwe było już w 6-tce. Można hurtem wstawiać / usuwać warp markery a potem modyfikować ich położenie. Bardzo wygodne narzędzie.
Jakość działania algorytmu jest bardzo dobra, tym bardziej, że w zależności od charakteru instrumentu, można wybrać różne tryby warpowania.
[addsig]
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
Witam-jesli o abletona chodzi to wlasnie w nim raczkuje i odrazu napotkaelem problem - chcialbym go uzywac na scenie do puszczania loopow a takze podpinac pod niego VST mam dwa kontrolery midi-jednym chce sterowac loopami, drugim instrumentami vst.
I teraz problem - gdy podlaczam dwa takie same vst na dwoch roznych sciezkach midi - wtedy jakby sie "gryzly" cos sie rypie - dzwiek jest jakby zmieszany z dwoch i baardzo slaby z jakimis zakloceniami -= nie ma takiego problemu gdy podlaczam na dwoch sciezkach dwa rozne instrumenty vst. Chcialem sobie ustawic gotowy set - przelaczam wowczas tylko kanaly midi -przeskakujac kolejno z jednego vst do drugiego, ale wobec takiego zjawiska nie moge podlaczyc dwa razy takiego samego vst - co za tym idzie, moge uzywac tylko jednego brzmienia z kazdego vst (oczywiscie pomijajac fakt ze moge zmienic brzmienie w samym vst -ale na taka operacje na koncercie raczej nie bede mial czasu). Jakies sugestie????
I teraz problem - gdy podlaczam dwa takie same vst na dwoch roznych sciezkach midi - wtedy jakby sie "gryzly" cos sie rypie - dzwiek jest jakby zmieszany z dwoch i baardzo slaby z jakimis zakloceniami -= nie ma takiego problemu gdy podlaczam na dwoch sciezkach dwa rozne instrumenty vst. Chcialem sobie ustawic gotowy set - przelaczam wowczas tylko kanaly midi -przeskakujac kolejno z jednego vst do drugiego, ale wobec takiego zjawiska nie moge podlaczyc dwa razy takiego samego vst - co za tym idzie, moge uzywac tylko jednego brzmienia z kazdego vst (oczywiscie pomijajac fakt ze moge zmienic brzmienie w samym vst -ale na taka operacje na koncercie raczej nie bede mial czasu). Jakies sugestie????