KRK seria I i II

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Master

Re: KRK seria I i II

Post autor: Master » czwartek 24 sty 2008, 00:08

...Dzieki za info Master i AdamZ.

Chyba przekonales mnie Master ;) i zdecyduje na Krk V6 ver2...Mysle takze nad malymi 4 calowymi monitorami jako alternatywny zestaw nocny ;) . Tylko nie wiem czy to dobry pomysl zeby pchac sie w ta sama firme.W koncu ma to byc alternatywny odsluch. ...
KRK V6 II , to dobre monitory , do sredniego pomieszczenia wystarczajace , jako alternatywny odsłuch , chyba niema sesu kupowac mniejszych Krk...

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 24 sty 2008, 00:13

ja tez sie wahalem miedzy Adam A7 i KRK V6. Wybralem pierwsze, ale nie dlatego ze lepsze - a dlatego ze bardziej odpowiadaly mi do tego czym sie zajmuje. I do dzis sadze - ze KRK przede wszystkim do electro i rocka, bo te gatunki na ADAM jakos jazgocza. Do akustyki - jakos ADAM badziej.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 24 sty 2008, 00:15

a co do alternatywy ... polecam Avantone Cube!

woo-cash

Post autor: woo-cash » czwartek 24 sty 2008, 00:18

cześć wszyskim. czy moge prosic o pomoc w zwiazku z cubase sx3?????????

Awatar użytkownika
SAKAMOTO

Post autor: SAKAMOTO » czwartek 24 sty 2008, 00:32

...a co do alternatywy ... polecam Avantone Cube!

...
hehe fajne to to.szkoda ze nie aktywne..ale moze sie nimi zainteresuje. dzieki grembo

woo-cash

Post autor: woo-cash » czwartek 24 sty 2008, 00:36

byłoby miło:-)

Kyle

Post autor: Kyle » czwartek 24 sty 2008, 00:49

Osobiscie pozbylem sie krk rp6. Dobre ale troche z ukłonem w strone hi-fi...teraz mam dylemat co tu wybrac do mixowania mocno techno-nicznej ;) muzyki.
Co masz na myśli pisząc że z ukłonem w stronę Hi-Fi ?

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 24 sty 2008, 01:00

...byłoby miło:-) ...
przejrzyj forum, 100 odpowiedzi, wyszukiwarke
nie na temat sie wypowiadasz/pytasz

woo-cash

Post autor: woo-cash » czwartek 24 sty 2008, 01:06

zdaje sobie sprawe. pomyslalem ze skoro czaicie baze w tych tematah a ja nie bardzo to warto sprobowac. rozumiesz tonacy brzytwy...
wiec jezeli nie moge liczyc na Wasza pomoc to sorki ze zawracam tylek.

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » czwartek 24 sty 2008, 03:54

....
Nie - to wcale nie zmienia faktu ze krk 8 VII sa "kapletnie do Bani" w porownaniu do oryginalych v8.:roll: ...

Szkoda gadać... piszesz bzdury Kolego ... V1 była bardzo średnich lotów dlatego zmienili konstrukcje i pod koniec produkcji V1 , zainstalowali Kevlarowe membrany , które całkowicie zmieniły charakter tych głośników . i dopiero V2 tak naprawdę zaczęły grac .po wymianie wzmacniacza...
Jeśli chodzi o V8 V2 to odsyłam Cie do testów jakie przeprowadzono ... gdzie zostały wybrane jako najlepsze głośniki w danej kategorii cenowej ..
KrK v6 wer.2 bardzo dobre głośniki i żadne tłumaczenie i udowadnianie mnie nie przekona ze jest inaczej, pracowałem na nich i znam je z PRACY a nie z wpisów na forach KRK V1 ma nadal mój przyjaciel , traktuje jako odsłuch alternatywny ...
Wydaje mi się że mogę cos więcej powiedzieć , a pisanie ze cos jest dobre lub złe bez sprawdzania a tylko podpieranie się jednym wpisem to kompletny IDIOTYZM ! to tak jak byś mi opisywał jak smakuje jabłko nigdy go nie jedząc ..
Zastanów się sam jak można opisywać coś czego sie nawet nie widziało w realu . ...

P.S uważam ze Krk V6 v1 są DO WIELKIEJ BANI
tak naprawde KrK zaczeły zyc od wprowadzenia Kewlarowych Membran ! czyli praktycznie od wersji 2 , w obydwu przypadkach ... i niestety twoje pisanie mnie nie przekona ze jest inaczej, ... z prostej przyczyny jak juz wspomniałem PRACOWAŁEM DŁUŻSZY CZAS na KrK v6 versja 2 ,...
Jestem za krk v1 z kevlarem ! I to moje zdanie poniewaz maja b. dobre parametry i sa b. tanie!!!! (cena jednak to potezny warunek)
Pozatym:
Czlowieku !!!!Ja cytuje Twoj Post !!! "Kolego" nie wiem czy widzisz to i zdajesz sobie z tego sprawe ze tak naprawede kwestionujesz sam siebie - post ktory sam umiesciles!!! Zdecyduj sie czy krk v1 do bani czy v2 do bani. Raz jest tak a raz na odwrot. Nie wiem czy to wynika z tego ze chwalisz to co masz czy co? Przepraszam ale ten konflikt informacji tak naprawde zaszedl tylko miedzy Masterem a... Masterem.

no bo jak to Master? najpierw piszesz ze v1 super a potem ze do bani..?

To Twoj problem Master i zostaw mnie w spokoju. Pozdrawiam

lubie to co robie i jestem w tym dobry.

ODPOWIEDZ