Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: Pan_Jabu » poniedziałek 04 lut 2008, 21:31

A z zupełnie innej beczki:

Znacie to ?

exp

Post autor: exp » poniedziałek 04 lut 2008, 21:32

http://www.synthmania.com/k-station.htm dla zaznajomienia się mniej wi ecej :)...

exp

Post autor: exp » poniedziałek 04 lut 2008, 21:35

104 pad polecam :)...mi się kojarzy z silent hill :)...

exp

Post autor: exp » poniedziałek 04 lut 2008, 21:37

i pytanie czy radias to potrafi ?...

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » poniedziałek 04 lut 2008, 21:44

...A z zupełnie innej beczki:

Znacie to ? ...
Jabu nie dobijaj mnie :(
Ale ja dbam o swój klawisz. Podejżewam że czyścił gość klawisz czymś do monitorów lub innego sprzętu co na pewno zawiera alkohol lub inny rozpuszczalnik.
Ja czyszcze wyłącznie Pronto Niebieskim. Jest delikatne i naprawde działa. No i o szmatce też trzeba pamiętać, miekka flanelka. Tania i nie zostawia po sobie śladów.

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » poniedziałek 04 lut 2008, 21:47

...i pytanie czy radias to potrafi ?......
Radias to kładzie na deski!!!

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » poniedziałek 04 lut 2008, 21:50

......A z zupełnie innej beczki:

Znacie to ? ...
Jabu nie dobijaj mnie :(
Ale ja dbam o swój klawisz. Podejżewam że czyścił gość klawisz czymś do monitorów lub innego sprzętu co na pewno zawiera alkohol lub inny rozpuszczalnik.
Ja czyszcze wyłącznie Pronto Niebieskim. Jest delikatne i naprawde działa. No i o szmatce też trzeba pamiętać, miekka flanelka. Tania i nie zostawia po sobie śladów. ...
Witajcie chłopaki. Moim zdaniem to jest tak: jeżeli komuś mocno sie pocą łapki, to taki efekt może zaistnieć. Kumpel ma starowinkę W7 i efekty są jeszcze lepsze.

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » poniedziałek 04 lut 2008, 22:13

A teraz tak. Powiedzcie może o swoich sposobach pracy z M3 i kompem, szczególnie w kontekście KARMY. Trochę sie namęczyłem, bo nijak nie mogłem wysłać, tym samym zarejestrować w DAW, wszystkich komunikatów jakie KARMA wyzwala. W sumie chodziło o ustawienie statusu każdej ścieżki na external + odpowiednie ustawienie w Global. Wszystko działa OK, ale jest jeszcze mały problem do przeskoczenia. Ale o tym później. Dlaczego o tym piszę? Bo dla mnie jest ważna pełna wizualizacja komunikatów midi Karmy. Niektóre chciałbym poedytować, coś dograć itd. Lubię mieć kontrole nad każdym dźwiękiem. Pewnie można też tak jak robi Mr Lee - wszystko na sequenzerze M3, dla mnie to jednak za mało Wracam więc do pytania. Opiszcie króciutko swoją pracę na M3. Może coś nawzajem pozapożyczamy?
PS. A tego RADIASA to w ogóle warto kupować?

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » wtorek 05 lut 2008, 20:19

El muz!!!
Nie warto ... Trzeba!
Radias to potęga!

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 05 lut 2008, 20:30

A teraz tak. Powiedzcie może o swoich sposobach pracy z M3 i kompem, szczególnie w kontekście KARMY.

No ja niestety jeszcze nic nie umiem o tym powiedzieć. Jestem dopiero na etapie przysposabiania notebooka, który będzie teraz moim muzycznym kompem. Dopiero jak go już będę miał, to przystąpię do jakichś pogłębionych badań. Dodatkowym problemem jest też to, że ostatnio mnie problemy zasypały i mam bardzo mało czasu, ale ten stan mam nadzieję niedługo się skończy.

ODPOWIEDZ