Tym razem ja zadam pytanie

Mam okazje wzięcia prawie za darmo komputer typu serwer. Model IBM xSeries 226. Jest nim 2x Xeon 3.2ghz (chyba dualcore), pare giga ramu na ddr2, dyski SCSI, itp itd. obudowa tower.
Mysle ze po malym tuningu (np. wyeliminowanie zbednej ilosci witaraków, byc moze tam sa dwa zasilacze?) daloby sie to uzywac do muzyki. Kuszą wysokiej klasy podzespoly typu zasilacz, plyta glowna itp itd. Jak to w serweracch, bez kompromisów.
Moje pytanie dotyczy tego czy ktoś z was mial docyznienia z takimi maszynami przy pracy z aplikacjami DAW? CHodzi mi najbardziej o obsluge systemu wieloprocesorowego. Czy np. Samplitude nie bedzie mialo probelmów? Teoretycznie powinno to wygladac jak 4 rdzenie, ale czy na pewno DAW'y tak to beda widzialy?
Jeszcz jedno, czy nie ma problemów ze współpracą miedzy dyskami SCSI a SATA, czy nawet ATA? Szkoda byloby wyrarzucac to co ma jest zamontowane. Chociazby na system.
PS. Proszę nie pisac mi ze to nie ma sensu na serwerze itp. Mam swiadomosc tego ze to byc moze prądozerna maszyneria, glosna itp. Pytam bo jest maszyna za friko do wzięcia, a potencjlnie jest duzo szybsza od tego na czym teraz pracuje i byc moze gra jest warta swieczki. Patrząc na jakosc wykonania serwerów. A sprzet w cale nie stary jest.
Bede wdzięczny za jakies informacje