Mikser dla kapeli
Re: Mikser dla kapeli
Tylko, że w Allenie wszystko juz brzmi na 0 (liniowo), a w Berym czy Yamaszce MG niestety jest to zupełnie inne brzmienie Panowie.
Oczywiście atutem Xenyxa jest współczynnik cena/jakośc, ale już są mixerki Alto, o podobnej cenie, sprawdzaliśmy, że lepsze od Berego, a przynajmniej procki mają lepsze, reszta też niegorsza.
Znam wielu takich, co wolało zamienic nowego Berego na używkę, choćby SOUNDCRAFT-a. MACKIE-go, nawet Yamaszkę, ze względu na lepszy procek.
I dlaczego ci co mają wokól te stoliki, nie mają o nich dobrego zdania ?
Oczywiście atutem Xenyxa jest współczynnik cena/jakośc, ale już są mixerki Alto, o podobnej cenie, sprawdzaliśmy, że lepsze od Berego, a przynajmniej procki mają lepsze, reszta też niegorsza.
Znam wielu takich, co wolało zamienic nowego Berego na używkę, choćby SOUNDCRAFT-a. MACKIE-go, nawet Yamaszkę, ze względu na lepszy procek.
I dlaczego ci co mają wokól te stoliki, nie mają o nich dobrego zdania ?
...Tylko, że w Allenie wszystko juz brzmi na 0 (liniowo), a w Berym czy Yamaszce MG niestety jest to zupełnie inne brzmienie Panowie.
I dlaczego ci co mają wokól te stoliki, nie mają o nich dobrego zdania ?...
Wiem, że są poglądy typu: wszystko tylko nie Bery, ale ja tego nie popieram co do wszystkich jego produktów. Np. DCX 2496, którego długo posiadałem, był świetny i nie miał konkurencji w swojej półce.
I dlaczego ci co mają wokól te stoliki, nie mają o nich dobrego zdania ?...
Wiem, że są poglądy typu: wszystko tylko nie Bery, ale ja tego nie popieram co do wszystkich jego produktów. Np. DCX 2496, którego długo posiadałem, był świetny i nie miał konkurencji w swojej półce.
To tez pisze ze nie uzywalem nigdy Mialem doczynienia kiedys z powermixem berego i od razu poszedl w odstawke Poczytalem chcociazby na tym forum opinie uzytkownikow na temat tych mikserkow Jesli sie czyta ze koles naglasnia impreze na berym i pozniej cieszy sie ze juz pozniej nie mial z nium doczynienia to tez jakos rysuje obraz Wiem ze najlepiej wziasc taki sprzet w rece i potestowac a pozniej wyrazic swoje zdanie ale nie mam takiej mozliwosci Dlatego pytam sie was i stawiam na wasze doswiadczenie
Dobra sprawa do rozwiazenie a znacie moze wspomniane juz mikserki ALTO Widze ze oferuja duze mozliwosci za niazbyt wygorowana cena?? Moze ktos cos napisac na ten temat??
czesc,
jesli zalezy Wam na brzmieniu z charakterkiem to osobiście bym sugerował M12, świetne preampy, bardzo dobre eq i coś magicznego kryje sie w bloku sumującym, coś z duszą z której ,,spirit'' słynie że jak pierwszy raz usłyszałem to az serducho podskoczyło..
a jesli ma być to mixer tylko na próbownie to zdecydowanie bierzcie tańsze sprzeta. Powodzenia
jesli zalezy Wam na brzmieniu z charakterkiem to osobiście bym sugerował M12, świetne preampy, bardzo dobre eq i coś magicznego kryje sie w bloku sumującym, coś z duszą z której ,,spirit'' słynie że jak pierwszy raz usłyszałem to az serducho podskoczyło..
a jesli ma być to mixer tylko na próbownie to zdecydowanie bierzcie tańsze sprzeta. Powodzenia
sorki, lipa, widzę że spirit m12 nie ma 12stu tylko 8mic in
trudno...
trudno...

...sorki, lipa, widzę że spirit m12 nie ma 12stu tylko 8mic in
trudno...
...
...Spirit M12 ma: 12 mic in (w każdym insert+direct out) + 4 stereo in = 20 kanałów. Na każdy kanał 4 aux in/out (dwa pre i dwa post fader).
Mikser polecam i potwierdzam to co napisał Tadeo.
Pozdrawiam
Piotr
trudno...

...Spirit M12 ma: 12 mic in (w każdym insert+direct out) + 4 stereo in = 20 kanałów. Na każdy kanał 4 aux in/out (dwa pre i dwa post fader).
Mikser polecam i potwierdzam to co napisał Tadeo.
Pozdrawiam
Piotr
I preampy ma z Ghosta, tylko do standardowego racka się nie mieści, jest nieco wyższy w pionie od podobnej ilości "wlotowców".
Spirit ma jak dla mnie za malo kanalow Ale jesli bede sie decydowal to jak juz na Soundcraft MFX 20
teraz testuję Alto z serii Lynx i bardzo fajna maszynka, jest tak "wypasiona" że aż nie do wiary za taką kasę...
chyba go kupię, choć kocham Allena, choć to inna półka.
A co do porównania z Behr, to nie ma czego porównywać.
Chyba tylko to, że oba są jednopłytową konstrukcja, ale dziś już niewiele mikserów "budżetowych" jest robionych inaczej
chyba go kupię, choć kocham Allena, choć to inna półka.
A co do porównania z Behr, to nie ma czego porównywać.
Chyba tylko to, że oba są jednopłytową konstrukcja, ale dziś już niewiele mikserów "budżetowych" jest robionych inaczej
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.