Mikser dla kapeli

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
DCG

Re: Mikser dla kapeli

Post autor: DCG » czwartek 12 mar 2009, 10:07

Tylko, że w Allenie wszystko juz brzmi na 0 (liniowo), a w Berym czy Yamaszce MG niestety jest to zupełnie inne brzmienie Panowie.
Oczywiście atutem Xenyxa jest współczynnik cena/jakośc, ale już są mixerki Alto, o podobnej cenie, sprawdzaliśmy, że lepsze od Berego, a przynajmniej procki mają lepsze, reszta też niegorsza.
Znam wielu takich, co wolało zamienic nowego Berego na używkę, choćby SOUNDCRAFT-a. MACKIE-go, nawet Yamaszkę, ze względu na lepszy procek.
I dlaczego ci co mają wokól te stoliki, nie mają o nich dobrego zdania ?

DCG

Post autor: DCG » czwartek 12 mar 2009, 10:09

...Tylko, że w Allenie wszystko juz brzmi na 0 (liniowo), a w Berym czy Yamaszce MG niestety jest to zupełnie inne brzmienie Panowie.
Oczywiście atutem Xenyxa jest współczynnik cena/jakośc, ale już są mixerki Alto, o podobnej cenie, sprawdzaliśmy, że lepsze od Berego, a przynajmniej procki mają lepsze, reszta też niegorsza.
Znam wielu takich, co wolało zamienic nowego Berego na używkę, choćby SOUNDCRAFT-a. MACKIE-go, nawet Yamaszkę, ze względu na lepszy procek.
I dlaczego ci co mają wokól te stoliki, nie mają o nich dobrego zdania ?...
Wiem, że są poglądy typu: wszystko tylko nie Bery, ale ja tego nie popieram co do wszystkich jego produktów. Np. DCX 2496, którego długo posiadałem, był świetny i nie miał konkurencji w swojej półce.

angelo18

Post autor: angelo18 » czwartek 12 mar 2009, 13:38

To tez pisze ze nie uzywalem nigdy Mialem doczynienia kiedys z powermixem berego i od razu poszedl w odstawke Poczytalem chcociazby na tym forum opinie uzytkownikow na temat tych mikserkow Jesli sie czyta ze koles naglasnia impreze na berym i pozniej cieszy sie ze juz pozniej nie mial z nium doczynienia to tez jakos rysuje obraz Wiem ze najlepiej wziasc taki sprzet w rece i potestowac a pozniej wyrazic swoje zdanie ale nie mam takiej mozliwosci Dlatego pytam sie was i stawiam na wasze doswiadczenie

angelo18

Post autor: angelo18 » czwartek 12 mar 2009, 14:45

Dobra sprawa do rozwiazenie a znacie moze wspomniane juz mikserki ALTO Widze ze oferuja duze mozliwosci za niazbyt wygorowana cena?? Moze ktos cos napisac na ten temat??

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 12 mar 2009, 14:56

czesc,
jesli zalezy Wam na brzmieniu z charakterkiem to osobiście bym sugerował M12, świetne preampy, bardzo dobre eq i coś magicznego kryje sie w bloku sumującym, coś z duszą z której ,,spirit'' słynie że jak pierwszy raz usłyszałem to az serducho podskoczyło..
a jesli ma być to mixer tylko na próbownie to zdecydowanie bierzcie tańsze sprzeta. Powodzenia

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 12 mar 2009, 15:38

sorki, lipa, widzę że spirit m12 nie ma 12stu tylko 8mic in
trudno...

piotr

Post autor: piotr » czwartek 12 mar 2009, 21:18

...sorki, lipa, widzę że spirit m12 nie ma 12stu tylko 8mic in
trudno... ...
...Spirit M12 ma: 12 mic in (w każdym insert+direct out) + 4 stereo in = 20 kanałów. Na każdy kanał 4 aux in/out (dwa pre i dwa post fader).
Mikser polecam i potwierdzam to co napisał Tadeo.

Pozdrawiam
Piotr

DCG

Post autor: DCG » czwartek 12 mar 2009, 22:30

I preampy ma z Ghosta, tylko do standardowego racka się nie mieści, jest nieco wyższy w pionie od podobnej ilości "wlotowców".

angelo18

Post autor: angelo18 » czwartek 12 mar 2009, 22:31

Spirit ma jak dla mnie za malo kanalow Ale jesli bede sie decydowal to jak juz na Soundcraft MFX 20

pmp

Post autor: pmp » piątek 13 mar 2009, 00:37

teraz testuję Alto z serii Lynx i bardzo fajna maszynka, jest tak "wypasiona" że aż nie do wiary za taką kasę...
chyba go kupię, choć kocham Allena, choć to inna półka.
A co do porównania z Behr, to nie ma czego porównywać.
Chyba tylko to, że oba są jednopłytową konstrukcja, ale dziś już niewiele mikserów "budżetowych" jest robionych inaczej
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.

ODPOWIEDZ