No to zdecydujcie się, pasuje Wam że każdy się bierze za muzyke czy nie... Wpierw piszecie że Was to wręcz wkur* a potem okazuje się że jak najbardziej to popieracie.
[addsig]
No to zdecydujcie się, pasuje Wam że każdy się bierze za muzyke czy nie... Wpierw piszecie że Was to wręcz wkur* a potem okazuje się że jak najbardziej to popieracie.
...
...
Ja nie napisałem ze mnie to wkurza. Ale na szczęście muzyka to branżna nie szkodliwa środowisku ludzi i nie grozi ludziom zalaniee mieszkania, czy pożar z powodu źle podłączonej instacji - przez szajsowatego fachowca. Tutaj faktycznie lepiej zeby elektryke podłączył ktoś na wysokim poziomie wiedzy i doswiadczenia. Ale w muzyce, rynek sam zweryfikuje. Prawde mówiąc dla takich miernot i pseudo producentów (haha producentów) muzycznych jedyne miejsce to internet. Bo zadna stacja ani artysta nie skorzysta z usług takiego kogoś i zadna jego mierna "produkcja" nie znajdzie miejsca w powaznych mediach. A co za tym idzie , nie zarobi na tym kasy. Skonczy sie to albo na hobby, albo calkowitym odejsciu od muzykanctwa na rzecz rodziny, dziecka czy nowej pracy.
Nie zapomnijmy - ze wielu tych wielkich mlodych znanych współpracujacych teraz z największymi gwiazdami z wielkich mediów niejednokrotnie zaczyanli na VST, i nie jednokrotnie na piraconych. Dopiero potem wymienili wszytsko na legalny i nowy sprzet jak juz ich talent i praca zaczynała przynoscic dochody. Powiedzmy ze w nietorych przypadkach skrajnych wiele talentw nigdy nie zrealizowaloby sie.
Tak naprawde teraz sie juz nie szpanuje sprzetem czy softem, ale talentem i muzykalnością. Dory fachowiec i tak sie obroni. A dla miernot profesjonalistów (coś ala fotografowie weselni) przyszly ciężkie czasy bo każdy moze zrobić utwór i kazdy moze miec lustrzanke za 1500zł + obiektyw.
Kto sie zna na robocie i ma coś więcej niż DAW i VST, np talent i determinacje, osiagnie sukces.. A caa miernota bawiaca sie w muzyke i tak odejdzie. Ja to tak widze.
Zgadzam sie w 100%
Jeszcze by tego brakowało zeby w branzy siedzieli ci co mają "plecy" lub bogatego wujka. O zgrozo!
...
A Tola Szlagowska? I Blog 27 z albumem <lol>? Czy Paris Hilton?
Człowieku, to już się dzieje. Ale szczęśliwie takie wypierdki nie trzymają się długo tej kry :)
...
Zgadzam sie w 100%
Jeszcze by tego brakowało zeby w branzy siedzieli ci co mają "plecy" lub bogatego wujka. O zgrozo!
...
A Tola Szlagowska? I Blog 27 z albumem ? Czy Paris Hilton?
Człowieku, to już się dzieje. Ale szczęśliwie takie wypierdki nie trzymają się długo tej kry :)
...
Czowieku to oczywiste ze sie dzieje. Swiat celebrytow mnie nie interesuje, a swiat kompozytorow i aranzerow, takich jak my. Mam tez na mysli watek o tych utalentowanych co nie maja kasy nawet instrument a maja niesamowwity talent. Niech kazdy sie wykaze co potrafi, niech kazdy bedzie ma wolny wybor.
Tu nie tylko Paris czy ten blog, Tiesto, DJ no.1 działa na tej samej zasadzie!. Kiedyś w wywiadzie zapytany o szczegóły swoich kompozycji, zmieszał się i zaczął mówić że to tajemnica itd.
DJOZD
Nie zauważyłeś że ostatnio na rynku urządzenia zaczynają grać za "muzyków" ? Co raz wiecej programó oferuje gotowe patterny z padami, drumsami, leadami itd. Potem mamy wtyczki efektowe które podobnie mają już gotowe presety pod vokal, drum, master, lead itd. Jakby tego było mało, nie tylko zaczynają grać ale także śpiewać! tudzież vocaloid.
Najlepszym przykładem tego wszystkiego jest Korgowska KARMA która gra min. do akordów i robi to niezwykle dobrze. Pan Stephen Kay, twórca tego systemu mówił ostatnio że planuje wydać wersję vst.
...
Ale już to coś serwowane noc w noc do rana przez dwa tygodnie urlopu nad morzem to jest czystej postaci terroryzm. Czy w markecie, u fryzjera czy za ścianą u sąsiada.
I tu nie jestem za komisją do badania jakości muzyki puszczanej publicznie, bo zawsze będzie problem; tu jestem po prostu za ciszą. Telefon z mp3 i słuchawki ma już chyba każdy... ...
Geez, ta dzisiejsza mołodjeż nie używa słuchawek a fu! Uszczęśliwiają wszystkich wokół robiąc takie basiory z biednego głośniczka ćwierćcalowego że słychać tylko pierdu-pierdu i jakieś łiiiii albo... Jot pe... No co do...
Wziąć pałę i trzepać lud po głowach?
JankoMuzykant - Dzięki.
AxelPL - rynek oferuje ci narzędzia, a od ciebie zależy jak je wykorzystasz. Tak jak liofilizaty nie spłodziły nowych "szefów" kuchni tak presety nie zrodzą nowych wirtuozów. Na drodze do list przebojów zawsze stoi conajmniej kilku fachowców - zazwyczaj dobrze opłacanych.
Pozdrawiam
Janusz M.