Siema
Jako ze nie znalazlem dokladnie odpowiedzi na swoje pytanie, postanowilem sie zarejestrowac i zalozyc temat.
Jak w temacie, szukam aktywnych monitorow studyjnych w tym zakresie cenowym , jezeli bylyby jakies naprawde warte rozwazenia opcje to jestem w stanie dolozyc do 1500zl.
Zdaje sobie sprawe ze za te pieniadze nie kupie sprzetu, ktory mnie w pelni zadowoli i musze isc na pewne kompromisy, wiec wszelkie protekcjonalne traktowanie mnie bede olewal. Olewam Alesis M1 Active MK II bo zalezy mi na w miare mozliwosci przejrzystym dolnym pasmie , sprawdzalem u ziomka i bass dudni, ogolnie fajnie by bylo gdyby sygnal ,(rowniez w miare mozliwosci ) nie byl za bardzo zaklamany. Moje "studio" to aka moj pokoj , wiec przestrzen jest ograniczona.Poza monitorami planuje rowniez zaopatrzyc sie w porzadne sluchawy i wspomagac sie nim przy roznych bardziej szczegolowych zabiegach.
Mimo ze komentarze odnośnie sprzętu bywają rozne to zrobilem maly research i ponizej prezentuje jego efekty:
-Fostex PM 0.5
-MACKIE MR5MK2
-KRK RP5 G3
-Yamaha HS50M
-Tannoy Reveal 601a
-znalazlem tez opcje na uzywana Yamaha HS 80M , chociaz nie wiem czy warto inwestowac w uzywane monitory
Ktore z wyzej wymienionych olac? Ktorym bardziej sie przyjrzec? Jakie inne wziac pod uwage? Dlaczego?
Z gory dzieki za odpowiedzi