No coz jest problem...
Posiadam budzet wysokosci okolo 1200 zlotych oraz w miare nowego kompa amd 2,8ghz, 1giga ramu dysk 80giga oraz naprawde
STRASZNA karte muzyczna ktora jest zintegrowana. Zeby nagrac wokal potrzebuje 3 rzeczy. Karte muzyczna, przedwzmacniacz i mikrofon. I o ile wiem ze w miare dobra karta muzyczna niezbyt droga na ktora moge sobie pozwolic to esi juli@ to calkowicie nie wiem jaki kupic do niej mikrofon i przedwzmacniacz tak zeby zgrany dzwiek byl b. dobrej jakosci. A i jeszcze jedno posiadam tez stary unitrowski mikrofon MB-Unitra Tonsil MDU 24 700"om" - ale obawiam ze on sie nie nada... pomocie.
Jaki sprzet do nagrywania wokalu?
Jaki sprzet do nagrywania wokalu?
lubie to co robie i jestem w tym dobry.
Re: Jaki sprzet do nagrywania wokalu?
...No coz jest problem...
Posiadam budzet wysokosci okolo 1200 zlotych oraz w miare nowego kompa amd 2,8ghz, 1giga ramu dysk 80giga oraz naprawde
STRASZNA karte muzyczna ktora jest zintegrowana. Zeby nagrac wokal potrzebuje 3 rzeczy. Karte muzyczna, przedwzmacniacz i mikrofon. I o ile wiem ze w miare dobra karta muzyczna niezbyt droga na ktora moge sobie pozwolic to esi juli@ to calkowicie nie wiem jaki kupic do niej mikrofon i przedwzmacniacz tak zeby zgrany dzwiek byl b. dobrej jakosci. A i jeszcze jedno posiadam tez stary unitrowski mikrofon MB-Unitra Tonsil MDU 24 700"om" - ale obawiam ze on sie nie nada... pomocie.
...
Za 1200zł chcesz kupić kartę, przedwzmaka i mikrofon?
Julia 750zł, zostaje 450... starczy Ci co najwyżej na mikrofon (np. MXL 990, ew. Studio Projects B1). A co do przedwzmacniacza to lepiej zainwestować w mały mikserek, np Soundcraft Compact 4.
...
Za 1200zł chcesz kupić kartę, przedwzmaka i mikrofon?
Julia 750zł, zostaje 450... starczy Ci co najwyżej na mikrofon (np. MXL 990, ew. Studio Projects B1). A co do przedwzmacniacza to lepiej zainwestować w mały mikserek, np Soundcraft Compact 4.
Pozdrawiam
1. mikrofon Superlux CM-H8A............... 600 zł
2. Mikser Samson MDR 624...................370 zł
3. kartę SoundBlaster Live! 24bit*..........140 zł
*nie chodzi pod Win98. Chodzi na wyższych systemach
A jak w przyszłości będzie kasa, to sobie wymienisz na lepszy sprzęt. Jednak gwarantuję Ci, że ta konfiguracja umożliwi Ci uzyskanie bardzo dobrych efektów
I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!
...No coz jest problem...
...
http://novamusic.pl/index.php
julia za 600 pln, mxl 990 za 400 pln, zostaje ci jeszcze 200. dorzuc niecale 400 pln i kup compact 4, tak ja radzi kolega powyzej
...
http://novamusic.pl/index.php
julia za 600 pln, mxl 990 za 400 pln, zostaje ci jeszcze 200. dorzuc niecale 400 pln i kup compact 4, tak ja radzi kolega powyzej
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
Compact 4 jest extra mam go co prawda od niedawna ale jakość jest rewelacyjna, karte dzwiękową M-audio Audiophile 24/96 ma świetne parametry oraz mikrofon Joumek JM47 Można na tym zrobić dobre rzeczy polecam powodzenia.GO

O kurcze wielkie dzieki za tak szybka odpowiedz na moje pytania :)
A zapytam jescze czy byl by sens kupna juli i mixera(soundcraft compact 4), a za mikrofon uzyc mojego starego mikrofonu stereofonicznego MDU 24 MB UNITRA?
Podejzewam ze pewnie powiecie ze nie ma sensu ale jednak nie jestem tak doswiadczony w tej plaszczyznie na tyle dobrze co Wy :)
A zapytam jescze czy byl by sens kupna juli i mixera(soundcraft compact 4), a za mikrofon uzyc mojego starego mikrofonu stereofonicznego MDU 24 MB UNITRA?
Podejzewam ze pewnie powiecie ze nie ma sensu ale jednak nie jestem tak doswiadczony w tej plaszczyznie na tyle dobrze co Wy :)
lubie to co robie i jestem w tym dobry.
...
mikrofon Superlux CM-H8A............... 600 zł
kurde jestem na kupnie mikrofonu i szczególnie zainteresowany jestem akg c 3000 lub c 2000 b ale po sprawdzeniu jak brzmi wokal nagrany tym mikrofonem jestem miło zaskoczony
mikrofon Superlux CM-H8A............... 600 zł
kurde jestem na kupnie mikrofonu i szczególnie zainteresowany jestem akg c 3000 lub c 2000 b ale po sprawdzeniu jak brzmi wokal nagrany tym mikrofonem jestem miło zaskoczony
Superlux CM-H8A to mikrofon ktorym zpowodzeniem nagrasz zawodowo brzmiący wokal. Sam uzywam tego w wielu nagraniach, bez zarzutu. Zwarzywszy na jego cene - REWELACJA.